Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Nykvarn: Anställ en barnombudsman

Anställ en barnombudsman. Det föreslår Socialdemokraterna i Nykvarn i en motion.

I november 2017 klubbade kommunfullmäktige en handlingsplan för arbetet med barns rättigheter och FN:s barnkonvention. Alla förtroendevalda och tjänstemän i Nykvarn ska ha grundläggande kunskaper kring barnkonventionen, barns åsikter ska tillåtas påverka beslut och barnkonsekvensanalyser ska genomförs i frågor som rör barn och unga.

Läs mer: Så ska Nykvarn bli bättre på att lyssna på barnen – fler ska få kunskap om barnkonventionen

I en motion skriver socialdemokraterna Märtha Dahlberg och Jörgen Runholm att det behövs en person som har till uppgift att driva barnrättsfrågorna och de föreslår därför att en barnombudsman anställs på halvtid. De beräknar att det behövs 600 000 kronor för 2018, varav 360 000 kronor till lön.

Dessutom vill Jörgen Runholm, genom en interpellation till kommunalrådet Bob Wållberg (NP), få svar på vilka insatser och aktiviteter som majoritetspartierna vill genomföra för att sätta handlingsplanen i verket under 2018.

Läs mer: Ny rapport om barnkonventionen – Södertälje får bakläxa på flera punkter

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här