Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryssland står på de kristnas sida

Sarkis Khatchadourian skriver om de kristnas utsatta situation i Syrien. .Jag vet och känner till den, då jag precis som du har kusiner och släkt med vänner i Qamishli, Aleppo och Hassakeh.

Anmäl text- och faktafel

Det som skett och sker mot de kristna i deras ursprungliga städer och länder under krigsåren saknar motstycke. Västvärlden, med USA i spetsen och EU som svans, har totalt misslyckats.

Kan göra listan så lång över hur västvärlden totalt svikit de kristna. Före kriget utgjorde de tio procent av Syriens befolkning på nästan 23 miljoner. De kristna i landet levde i frid.

Kolla i dag. Hälften av dessa har lämnat landet och de som lever kvar där lever nu under förfärligt levnadssätt. Kurderna som styr den tredjedelen av landet – hela norra–nordöstra delen – tvingar de kristna, precis som Sarkis Khatchadourian beskriver, att leva helt efter deras regler på alla punkter ända ner till skolåldern där barnen ej har egna skolor kvar.

Kurdernas krigsbrott mot kristna har fått gå under radarn trots att västvärlden vet allt detta.

Kurderna styr precis allt och har därför ändrat allt. Det är att leva som dem och efter deras regler, annars flytta. Så som många andra gör och gjort.

Kurdernas krigsbrott mot kristna har fått gå under radarn trots att västvärlden vet allt detta. Väst har endast en tanke. Man har aldrig brytt sig om de kristna och alla förlorade kyrkor och folk som för alltid gått förlorade.

Västs tanke är att visa att Ryssland är boven. När Ryssland i själva verket hjälpt kristna mer än hela västvärlden ihop gjort.

Precis som Sarkis Khatchadourian har jag släkt kvar i Syrien. Bara då vet man sanningen. Hjärtat blöder för de kristna i Syrien.

Fällt så många tårar för er

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare