Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysare när Telge föll

Bra spel, tufft spel – och hetsigt utanför planen. Den andra SM-semifinalen mellan 08 Stockholm och Telge innehöll det mesta. Det viktigaste: 08 vann med 77–72 och kvitterade till 1–1 i matcher.

Cleo Forsman fick en smäll på knät strax före paus. Amanda Zahui drog på sin fjärde foul direkt efter paus. Och Binta Drammeh, som även hon fick en smäll på knät, tvingades utgå i början av den fjärde perioden.

Det var inte mycket som gick Telges väg på onsdagskvällen. Ändå var laget, som gjorde en mycket bra insats, nära seger och en 2-0-ledning i matcher. När Amanda Zahui satte 72-70 för Telge återstod bara 1.22 av den sista perioden.

Men då svarade 08:s stjärnor – och avgjorde den täta tillställningen. Landslagsforwarden Kadidja Andersson (18 poäng totalt) och supertalangen Farhiya Abdi (22 poäng) satte varsitt skott i slutminuten – samtidigt som Telge misslyckades i sina sista anfall.

– Vi hade en galen press på oss att vinna i kväll. Det hade inte varit roligt att komma under med 0-2 i matcher, det är ju inte ofta man lyckas vända ett sådant underläge, konstaterade Farhiya Abdi, som är född 1992 och juniorlandslagskamrat med flera av Telgetjejerna.

En starkt bidragande orsak till segern var också 08:s dramatiskt förbättrade returtagning från den första semifinalen i Täljehallen. Då tog Telge hela 21 returer fler än 08 (44–23). Nu var siffrorna nästan de omvända – 50–34 i 08-favör.

Läs hela artikeln i torsdagens papperstidning.