Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryktet: Var Abramovitj i Södertälje?

Det påstås att Roman Abramovitj – den ryske miljardären som bland annat äger Chelsea FC – var i Scaniarinken under matchen Sverige-Ryssland.

Annons

Jag har inte kunnat få det bekräftat, men det är flera personer som kontaktat mig med uppgifter om att det ska stämma.

Dels kommer uppgifterna från en person som påstås ha serverat Abramovitj med sällskap, ett sällskap som sägs ha varit omkring 30 personer i någon av logerna, och att det varit ”mycket hysch-hysch” kring sällskapets närvaro i arenan.

Jag har kollat med folk som jag känner i arenan och som borde veta, och som jag tror skulle berätta det för mig. Dessa personer bekräftar att de också hört ryktena men att de inte sett något.

Vad jag förstår spreds uppgifterna även till de ryska journalisterna på plats, som ska ha gett sig ut på jakt efter miljardären och sökt igenom logeplan, dock utan att hitta Abramovitj.

Var Abramovitj i Södertälje, eller inte? Vad är sant och inte sant? Jag vet inte.

Till saken hör – kanske – också att säkerheten var ovanligt hög tidigare i veckan på hotell Skogshöjd i centrala Södertälje, det hotell där både det svenska och ryska laget bor under vistelsen här.

Många civilklädda vakter och mörklagda bilar ska ha synts, och folk som kom för nära motades bort.

Finns det en koppling?

Kanske får vi svar på fredagen när planerna för det svenska KHL-laget ska presenteras på Bosön.

Läs även Andreas Hansons blogg Hockeyextra