Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ruben Östlund utan pris på Oscarsgalan

Någon Oscar blev det inte för Ruben Östlund och filmen "The Square" i natt. Under den 90:e Oscarsgalan som ägde rum på Dolby Theatre i Los Angeles under natten, svensk tid, tog filmen "A Fantastic Woman" från Chile hem priset för bästa utländska film.

Ruben Östlunds film  ”The Square” har hyllats internationellt och tagit hem flera priser under året som gått. Bland annat var "The Square" nominerad i flera kategorier under Guldbaggegalan. Men det blev ingen guldbagge för bästa film, däremot prisades Östlund för bästa regi.

I maj i fjol vann "The Squad" en guldpalm och på årets Oscarsgala var den nominerad i kategorin "Bästa icke-engelskspråkiga film". Ruben Östlund hade chans att bli den första svensken sedan Ingmar Bergman att vinna en Oscar i kategorin.

Men under nattens gala blev det i stället filmen "A Fantastic Woman" från Chile som kammade hem priset för bästa utländska film.