Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörelsen måste rannsaka sig

Jag läser att Oktober teatern inte följer kollektivavtalen och i styrelsen sitter socialdemokraten Anna Bohman Enmalm.

I dessa dagar då ledningen för Kommunal håller på att sänka sig själv tycker jag att arbetarrörelsen borde rannsaka sig själv.

Är det inte självklart att socialdemokratiska företrädare ska värna sina ideal i alla slags organisationer?

Är det inte det som är meningen med politiken, varför vi väljer bland olika partier som ska företräda oss?

För att det faktiskt finns en skillnad.

För att en rörelse ska vara trovärdig krävs ett konsekvent tillämpande av sina idéer, varför jag tycker att det borde ligga i Socialdemokraternas (och Vänsterpartiets) intresse att bevaka dessa frågor i alla organisationer där man har inflytande (och det är många i denna stad).

Har vi politiskt styrda organisationer såsom bolagsstyrelser i exempel-vis Telge Hovsjö, Telge bostäder, Södertälje hamn och så vidare är det inte mer än rimligt att om vi röstat på Socialdemokraterna så finns det en poäng med det. Telgekoncernen, Södertälje kommun, arbetarrörelsen med studieförbund, parti- expeditionerna och så vidare borde alla ha: kollektivavtal, lokala skyddsombud med regelbundna skyddsronder, fackliga företrädare och tillämpa sin ideologi i praktiken.

Det minsta man kan begära från företrädare i arbetarrörelsen är att man faktiskt föregår med gott exempel och sopar rent framför egen dörr innan man börjar kämpa mot omvärldens orättvisor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel