Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörande avsked i Timrå för Per Hallin

En skada stoppade honom från spel i sista matchen. Men Per Hallin äntrade ändå isen i Timrå isstadion för att ta emot publikens hyllningar.

I går skulle Per Hallin gjort sin sista match i Timråtröjan. Men en skada stoppade honom från spel i det som skulle blivit avskedsföreställningen efter 13 säsonger och nära 700 tävlingsmatcher.

Det blev ändå en minnesvärd kväll för 35-åringen, som inför matchen - ombytt, trots att han inte skulle spela - hyllades med stående ovationer av publiken innan han höll ett tal. "Ett stort tack från djupet av mitt hjärta till er som har hållit på oss under de här åren. Fortsätt att hålla på ert lag", sade han bland annat, skriver Sundsvalls-Tidning.

Även pappa Mats Hallin var på plats i Timrå för att se sonen ta farväl av publiken i Timrå isstadion. Han säger till ST att det var "jättefint, och lite rörande" att se sonen hyllas.

- Det är synd att han är sladad och inte kunde spela i dag, men han har haft en bra karriär. Det enda som är tråkigt är att han blivit så gammal, för det innebär ju att jag är äldre", konstaterade Mats Hallin.

Och många ville hylla Hallin. NHL-centern Anton Lander skriver i ST bland annat "Med sin stora vinnarskalle och arbetsvilja både på och utanför planen har jag mycket att tacka kapten Hallin för. Det är sådant en ung spelare behöver ha i sitt lag i början av karriären. Någon att se upp till". Och på sociala medier konstaterar före detta NHL-proffset och landslagsmannen Jonathan Hedström att "du är den bästa lagkompisen och personen jag spelat med" medan Modocentern Emil Pettersson, tidigare Timrå, skriver "Grym spelare och ännu bättre kapten, hylla Hallin!".

Och i en introduktion till sin avskedstext om Timrås meste spelare genom tiderna konstaterar tidningen krönikör Roland Engström att "lagspelaren Pelle Hallin lämnar ett stort tomrum efter sig".

Läs mer om Per Hallin i Sundsvalls Tidning.