Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte vargen

Det är skandal att ett modernt företag som Molstabergs gård, inte kan skydda sina får.

Annons

De har vetat länge – hela vintern – att de är granne med ett vargpar som har sitt revir där.

Vargarna har ungar – enligt bild som visar honans spenar – troligen är viltet slut i närområdet. En varg är opportunist – den jagar och tar det den kan. Den gör inget fel.

Molstabergs gård har haft tid på sig, till och med får/fått ekonomisk hjälp, ändå sitter de och gnäller.

Varför gör de inget själva? Vore det mina får skulle jag tälta vid en lägereld i hagen tills jag ordnat skydd mot vargen. Utomlands skyddar sig fårägare även utan stängsel. Man måste väl ha någon fantasi, eller är det monopol på vilka som ska få finnas i ”vår herres fauna”?

Även om det inte är normalt att mata vilda djur, så borde man väl tänka sig att kunna stödmata dessa vargar en viss tid, så nytt vilt hinner återskapas. Vargarna förstår inte att fåren är tamboskap som är no-no.

Jag kan tänka mig att vilken uthungrad individ som helst skulle kunna tänka sig en fårstek. Djuren har tyvärr inte ”sociala” att ta till hjälp.

Det vore en stor skam för Sverige om vi dödade någon av vargarna. Då skulle den återstående vargen också gå på fåren eftersom den då skulle vara ensam försörjare.

Och – en bankdirektör måste skydda sina tillgångar med alla medel (ni vet larm, bevakning, inbrottssäkert etcetera), varför inte en fårproducent?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons