Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rör inte min välfärd

Sverige och Södertälje växer. Då behöver även välfärden växa. Just nu behövs fler, inte färre, som bidrar till att barn har skolor att gå till, att äldre får den hjälp de behöver och att sjuka får rätt vård. Men i stället för att blicka framåt och tillgodose medborgarnas behov hotas nu över 20 företag inom skola och äldreomsorg i Södertälje av socialdemokratisk politik.

Socialdemokraternas politik är ett hot mot Södertäljebornas valfrihet. Det gör mig arg men också beslutsam.

Det är medborgarnas behov och önskemål som ska stå i centrum. Men utan överskott finns inte möjligheten att bygga bättre skolgårdar, investera i nya sällskapsrum på äldreboendet eller i grönare tjänstebilar till hemtjänsten.

I Södertälje finns cirka 21 grund- och gymnasieskolor som drivs av privata aktörer. I hela Sverige är det runt 340 000 elever som riskerar att förlora sin lärare. Var hade Socialdemokraterna tänkt att dessa elever och lärare ska ta vägen? I stället för att ge elever en bra och trygg skolgång väljer Socialdemokraterna en annan väg. En väg som drabbar barnens utbildning och lärarnas arbeten.

Valfrihet för Södertälje framåt. Rör inte min välfärd.

Tage Gripenstam (C)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare