Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Romantisk konsert i Turinge kyrka

Ett smakprov på hur ett bröllop kan se ut – det anordnas i Turinge kyrka på alla hjärtans dag i en konsert med vigselmusik.

Annons

– Vi har specialinbjudit alla brudpar som ska gifta men sen är självklart alla välkomna. Man kan komma bara för att kolla på en fin konsert, säger Sofia Berglin, kantor och ansvarig för konserten.

Sju sångsolister kommer att finnas på plats för att sjunga och även Sofia Berglin och en kollega kommer att spela instrumental musik. Konserten börjar klockan 16.

– Vi vill att till exempel brudpar ska få en känsla för hur vigseln kan se ut och visa vilket värde det finns i livemusik, säger hon.

Dessutom kommer olika texter kommer läsas upp och kakor serveras. Hur många människor som kommer är svårt att veta, men Sofia Berglin tror sig minnas att de är ganska många par.

– Självklart hoppas vi att det är fler som tycker att det ska bli kul. Vi vill ge lite tips och ge dem ett litet försprång.

Konserten går självklart i kärlekens tecken med musiken och tanken är att de låtar som spelas ska passa på ett bröllop.

– Det är meningen att det ska bli en mysig stämning, vi kommer till exempel lägga fram blommor i gången och ta fram brudtäcket, vi vill att de ska se ut ungefär som det skulle kunna se ut på ett riktigt bröllop.