Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna lovar miljoner

Den rödgröna koalitionen lovade 12 miljarder kronor till kommuner och landsting de närmaste två åren.
58 miljoner skulle Södertälje kunna få.

Sammanlagt 12 miljarder kronor ska pytsas ut till Sveriges kommuner och landsting om den rödgröna koalitionen vinner valet i höst. Det lovar Mona Sahlin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand i en debattartikel i gårdagens Svenska Dagbladet.

Tre miljarder av dessa går till riktade satsningar och övriga nio till breda satsningar. I en sammanställning som LT fått från Miljöpartiet innebär det att Södertälje får 58 miljoner kronor, Nykvarn sex miljoner och Gnesta sju, under 2011 och 2012.

– Det här är oerhört välkommet för medborgarna i Södertälje. Även om mer kan göras för oss södertäljebor, så är det här ett viktigt steg mot ökad kvalitet i välfärden och ett bättre Södertälje, säger Anders Lago i ett uttalande.

– Jag kommer förstås fortsätta att påverka en rödgrön regering ytterligare för att fördela om mellan rika och fattiga kommuner. Välfärdsmiljonerna skulle kunna användas till 150 fler pedagoger i Södertäljs skolor, 150 extra personer som tar hand om Södertäljes äldre, eller stora riktade satsningar för att få Södertäljes ungdomar i riktiga arbeten, säger han vidare.