Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda kortet som ger Valentic huvudbry

Papagiannopoulos och Konwea är inga 90 minutersspelare än. Och Malmborg är avstängd. Det skapar frågetecken för Assyriska inför fredagens bortamatch mot Öster.

Linus Malmborg blev målchansutvisad i premiären mot Hammarby och är inte tillgänglig i matchen mot Öster. Lägg där till att varken Sotiris ”Sotte” Papagiannopoulos eller Kyle Konwea är fysiskt redo för 90 minuters spel, så förstår ni att Assyriska har lite att fundera på när det gäller hur man ska formera de centrala platserna i backlinjen.

På den sista träningen före kvällens match mot Öster sågs lagkaptenen David Durmaz spela bredvid ”Sotte” som mittback.

Mycket talar för att de blir de två som bildar mittlås.

– Vi får se hur det blir. Jag och ”Sotte” gjorde några matcher tillsammans som mittbackar för något år sedan, så det ska inte vara några problem. Men det är synd att vi inte har full tillgång på våra mittback, vilka jag tycker är de bästa i serien, säger David Durmaz.

”Sotte”:

– Jag har en bit kvar innan jag är där jag vill vara. Jag får hoppas att det inte blir en lika intensiv match som mot Hammarby. Jag får köra så länge jag orkar, säger den reslige mittbacken.

Samma läge är det för Kyle Konwea.

– Det var väl inte optimalt att jag spelade mot Hammarby. Och det är fortfarande för tidigt att spela en hel match för mig, säger han.

Avspark, Öster-Assyriska

Var: Myresjöhus Arena.

När: Fredag kväll 19.00.

TV: TV4 Sport.

Läget i laget: Hammarby hemma och Öster borta inom fem dagar. Assyriska kunde ha fått en lättare start på säsongen. Fortfarande gäckas laget av brist på mål.

Preliminär startelva, Assyriska: Malmkvist – Eriksson, Papagiannapoulos, Durmaz, Nilsson – Jacobsson, Holster, Agai – Pachayjan, Agai, Aganovic.