Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robinson går från bra till bättre

När musiken tystnar
Peter Robinson
Forum

Robinson har länge varit en av mina favoriter, det här är den 15:e boken om polisen Alan Banks och Annie Cabbot. Det har funnits svackor i vår relation, perioder av stagnation, men de senare årens har han Robinsons böcker blivit allt bättre – mognare och med mer karaktär, i likhet med vinerna och whiskeyn som Banks gärna sippar på om kvällarna.

Robinsons människor utvecklas och invecklas, lär sig nya saker, stöter och blöter sina relationer och tillkortakommanden, kivas och trivs, som folk gör mest.

Temat i den här boken får huden att knottra sig - övergrepp mot unga kvinnor. Mimsy kastas ur en bil efter en gängvåldtäkt, hon börjar gå längs vägen, men på morgonen hittas hon mördad.

Parallellt med detta utreder Banks en gammal våldtäkt från 1967. En kvinna i 60-årsåldern anklagar en av dåtidens hyllade TV-personligheter. Här hämtar författaren inspiration från fall som varit aktuella på senare tid. Robinson går från bra till bättre.