Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Book lämnar Syrianska

Det blev bara en halv säsong för Robin Book i Syrianska. Nu väljer mittfältaren och klubben att gå skilda vägar. 

Mittfältaren Robin Book kom till Syrianska inför säsongen från Eskilsminne i Helsingborg. Och under hans 14 matcher med klubben noterades han för tre mål. Med det är han bäst i Syrianska.

Men nu väljer Book alltså att lämna Syrianska efter bara en halv säsong.

Enligt Syrianskas tränare Tino Katsoulakis har Books avsked varit på gång under en längre tid.

– Det var egentligen saker som var på tapeten innan jag kom in. Jag vet inte riktigt om det här att han inte riktigt trivs i Södertälje eller om han varit i kontakt med andra klubbar innan. Det enda jag vet är att han skulle lämna. Men han gjorde en bra sista match för oss och det tackar vi för, säger Tino Katsoulakis som inte är speciellt förvånad att spelade kommer och går just nu.

– Det är alltid tungt att tappa bra spelare, det är som det är i sådana här fönster, det är ruljangs, det är förståeligt, det är så det fungerar. Vi kommer att få in ersättare, sen om det är till just Robin behöver jag inte gå in på.

Det är sajten fotbollstransfers.com som var först med nyheten, och till dem säger han följande:

– Jag och klubben kom överens om att gå skilda vägar efter matchen mot Frej nu senast och jag skulle vilja tacka Bosko och Tino för deras förtroende och önskar Syrianska lycka till i fortsättningen, säger Book.

Syrianskas nye sportchef Simon Latte säger att Book kan ha en nu klubb klar snart.

– Det var ett ömsesidigt beslut, han trivdes nog inte riktigt med stan och vi tyckte det var bäst att skiljas åt Det ryktas om några västkustklubbar, men inget är klart.

Nu inleds jakten på nya spelare, och en kommer att presenteras redan i morgon.

– Vi har några som provtränar nu och i morgon kommer ett nyförvärv presenteras, säger Latte.

LT-sporten har försökt nå Book för en kommentar.