Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Halef kräver ny bro över kanalen

 
Ny kanalpassage i Södertälje
Visa alla artiklar

Flera av LT:s läsare har skrivit att de vill se ytterligare en bro över Södertälje kanal. Nu vill även kristdemokraternas Robert Halef att en sådan ska byggas.

En bro eller en tunnel, Robert Halef (Kd), vill att möjligheterna att utöka infrastrukturen över Södertälje kanal utreds. Södertäljepolitikern ställer kravet i en skriftlig fråga till infrastrukturminister Anna Johansson (S).

– Jag tycker att man behöver ytterligare en förbindelse över den här delen av vattnet. Om det är en tunnel eller en ny bro får utredningen och expertisen visa, säger Robert Halef.

Han menar att frågan är av riksintresse då brohaveriet inte bara drabbar Södertäljeborna utan också de som pendlar till staden eller bara åker förbi.

– I och med det ska det inkluderas i Trafikverkets budget. Det finns anslag för infrastruktur som klubbas igenom årligen. Det här ska omfattas av det.

Robert Halef säger till LT att han inte tycker det är acceptabelt med den nuvarande situationen och att infrastrukturen måste anpassas, inte bara till dagens trafik men även framtidens.

– Jag kommer personligen driva den här frågan gentemot infrastrukturministern och lyfta fram den i olika sammanhang. Eventuellt också interpellera för att väcka hennes intresse så att frågan blir prioriterad och bristerna åtgärdade.

Johan Järup [email protected]