Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Halef har fått mig att rösta

Jag läser i LT att Robert Halef (KD) fått flest kryss av alla Södertäljepolitiker i riksdagsvalet – det kunde inte glädja mig mer.

Jag röstade själv på Robert Halef, då jag genom åren sett att han verkligen är en pålitlig politiker, till skillnad mot så många andra.

Anmäl text- och faktafel

Trots min ålder, 32 år, har politik ej varit intressant för mig, ärligt talat. Jag har endast röstat två gånger tidigare, år 2014 och nu 2018. Båda gångerna har jag röstat på Robert Halef för hans otroliga och seriösa arbete för kristna grupper i de brutalt krigshärjade länderna Irak och Syrien i Mellanöstern.

Jag måste säga att jag är mer än chockad över hur lite skydd de kristna fått där, trots att de dag efter dag, månad efter månad, år efter år, skrikit på hjälp.

Alla har sett Islamiska statens framfart i bägge länderna där kristna fått fly för livet och fått sina kyrkor helt bombade och jämnade med marken. Kristendomen har bokstavligt talat nästan helt utrotats från sina ursprungsländer. De kristna har hamnat i kläm mellan olika beväpnade grupper, även politiska sådana, och har ingen makt.

Vill ej göra listan för lång över alla förluster i människoliv, kulturarv och alla bombade kyrkor. Men det är därför jag röstade på Robert Halef både 2014 och 2018 – de enda två gånger som jag har röstat.

Jag känner och tror på att han på allvar kämpar för de utsatta kristna i Mellanöstern – annars hade jag ärligt talat inte röstat alls.

Gud välsigna dig och ditt fortsatt hårda arbete för de kristna grupperna i Mellanöstern.

En kristen suryoyo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare