Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roberson kan missa nio matcher

Tre till fyra veckor. Så länge blir John Roberson borta.– Det är jobbigt men det kunde ha varit ännu värre, säger stjärnguarden.

På måndagskvällen fick Kings besked om John Robersons skada. Ett besked de har väntat på i en dryg vecka sedan amerikanen halkade på svett på reklam i tresekundersområdet i Luleå Energi Arena i förlustmatchen mot LF Basket. Han tänjde ut ledbandet i knät och missar Kings kommande nio matcher.

– Det är onödigt på det sätt jag blir skadad, de ska ju inte finnas svett där, men hoppas att de har tagit tag i det nu så ingen annan blir skadad, säger Roberson.

Nu väntar rehab för stjärnguarden.

– Det är hårt jobb som väntar nu och jag försöker ta det dag för dag, förhoppningsvis kan jag vara tillbaka i träning efter två veckor.

För Kings väntar nu ett beslut om man ska köra vidare med Mike Joseph och Filip Kovacek på guardpositionen eller om man ska ge sig ut och värva.

– Det är tufft att tappa John nu när vi ska positionera sig oss inför slutspelet men samtidigt känns det bra att få tillbaka honom när saker och ting ska avgöras. Vi ska ha ett möte i morgon (i dag) om vi ska göra någonting eller köra vidare på det vi har, säger sportchefen Robban Andersson.