Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

River inte skadad förskola – startar utredning

Lillhaga förskola är i uselt skick. Men kommunstyrelsen beslutade inte att påbörja arbetet med att riva och bygga nytt. I stället startas en utredning.

Annons

Kommunstyrelsen i Nykvarn hade på sitt senaste möte ett förslag på sitt bord – att ge samhällsbyggnadsavdelningen i uppdrag att ta fram handlingar och en kostnadsberäkning för en ny förskola med sex avdelningar. Orsaken: Lillhaga förskola är i så dåligt skick att kommunen i stort sett omedelbart borde satsa 1,5 miljoner kronor på byggnaden.

Fuktskadorna som upptäcktes för några veckor sedan satte extra fart på tjänstemännen.

Men politikerna fattade ett annat beslut. Uppdraget är nu att utreda om befintliga förskolor kan byggas till och var en helt ny förskola skulle kunna byggas.

Orsaken är den väntade befolkningsökningen samt att utbildningsavdelningen föredrar sex till åtta avdelningar per förskola.

Men betyder inte ett större uppdrag att det tar längre tid att åtgärda problemen på Lillhaga förskola?

– Det behöver inte göra det. Vi vet om bristerna på Lillhaga och de måste hanteras, säger kommunalrådet Bob Wållberg (NP).

Politikerna var eniga.

– Det här blev ett bättre beslut. Kommunen behöver bygga fler förskolor. Lillhaga jobbar vi vidare med också, säger Märtha Dahlberg (S).

Just nu: Rådet till politikerna: Riv Lillhaga förskola

Flera fuktskador på förskola

”Måste ta ett beslut – rusta eller bygg nytt”