Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ritualmördaren hotade skära halsen av granne

I oktober dömdes han för ett bestialiskt mord. Nu fälls han också för att ha hotat skära halsen av sin granne.

LT har tidigare skrivit om den 23-åriga Södertäljebo som under ritualliknande former mördade sin partner i en lägenhet i Lidingö. Mannen fälldes i oktober förra året och dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Nu fälls mannen för ytterligare fem brott som han stått åtalad för. En av dem är en händelse under 2014 där mannen skrek ”sieg heil” samt gjorde en Hitlerhälsning på Storgatan. Något som gjorde att han åtalades för hets mot folkgrupp.

Ett drygt halvår senare hotade 23-åringen att skära halsen av sin granne med en kniv. Detta hände i samband med att grannen på natten ringt på hos mannen och bett honom sänka den höga volymen på musiken han spelade.

23-åringen ska vid ett tillfälle under 2014 även hotat två poliser. Den ena skulle ”knäppas” och den andra skulle han ”skära halsen” av.

I sin dom konstaterar tingsrätten att mannen ska dömas för olaga hot, tre fall av hot mot tjänsteman, hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd samt två fall av brott mot knivlagen.

Straffvärdet motsvarar två månaders fängelse. Utifrån ett läkarutlåtande från den vårdansvarige chefsläkaren överlämnas mannen till den rättspsykiatriska vården.