Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risken för snöfall är inte över

Brr! Det har snöat nästan varje dag senaste veckan. Nu är värmen långsamt på väg, men det kan bli fler snöfall.

Det har varit rejält kallt den senaste veckan, och det känns som att våren är långt borta igen, trots att valborg redan står för dörren.

– Det känns nästan som att det är extra mycket aprilväder i år. Men man hade väl helt glömt bort att det kan vara så här kalt i april när det har varit så varmt tidigare, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på LT:s vädertjänst Foreca.

Trots att det inte känns så nu har årets april varit något varmare än normalt, menar han. Varmaste dagen var den 13 april, med en högstatemperatur på drygt 14 grader på mätstationen i Tullinge som är den som ligger närmast Södertälje.

Men sådana temperaturer har vi alltså inte nu, och risken för korta snöfall är inte förbi.

–Det kan fortfaranda vara lite kallt på morgoenen och om det blir nederbörd då så blir det blötsnö, säger Christoffer Hallgren.

Men nu ser det ut som att vi har långsamt stigande temperaturer på väg de närmaste dagarna.

På fredag kan dagstemperaturen krypa upp emot 8-10 grader och till valborg kan det bli bättre ändå.

– Det ser ut som att det ska bli 10-12 grader, men det finns chans till sol och då kan det bli 13-14. Men om det blir mer moln så blir det i stället kallare, säger Christoffer Hallgren.