Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riktiga läkare botar krassliga gosedjur

På lördag kommer Nalledoktorn till Tom Tits experiment. Dit kan barn ta med sina gosedjur på läkarbesök och få lära sig mer om kroppen.

Nallesjukhusets syfte är att avdramatisera läkar- och sjukhusbesök för barnen, så de ska känna sig trygga när de själva behöver vård i framtiden.

Barnen är välkomna med sina gosedjur till Tom Tits experiment kl 14-16 på lördag den 18 oktober, där de får plåstras om och tas om hand av doktorn på plats. Det fylls i en journal och doktorn kommer med passande behandling för nallarna.

Cecilia He, läkarstuderande vid Karolinska institutet, var en av dem som startade Nalledoktorn i Stockholm.

– Det brukar vara väldigt uppskattat, säger hon.

Tidigare har Nalledoktorn mest besökt förskolor, där mottagandet har varit positivt, både från barn och förskollärare.

– Förskollärarna brukar tycka det är helt fantastiskt. Och vi har haft barn som vill att vi ska komma tillbaka för att de tycker det är så spännande, berättar Cecilia He.

Nalledoktorn vänder sig främst till barn i åldrarna 3–5 år. Projektet är ideellt och drivs av läkarstudenter och andra vårdstuderande. Den globala organisationen IFMSA – International federation of medical students’ association – står bakom initiativet.