Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riddez efter förlusten: "Vi är i skiten"

Assyriska hade chans att nå säker mark. I stället svarade laget för ett bottennapp och förlorade hemma mot bottenkollegan Degerfors med 0–1. Nu väntar ett ångestladdat derby.

Assyriska gick rätt i fällan.

Degerfors gjorde vad de skulle. Låg rätt i positionerna och lät Assyriska föra matchen. Däremellan stack gästerna på kontringar när tillfälle gavs.

Assyriskatränaren Fredrik Samuelsson fick se matchen från läktaren, efter att ha blivit uppvisad på läktaren sist mot Gais.

Vid sidlinjen stod i stället Joel Riddez, som efteråt summerade matchen i några enkla meningar.

Ett alldeles för långsamt bolltempo, ett olyckligt enkelt baklängesmål och en energifattig andra halvlek.

– Jag hade stora förhoppningar inför andra halvlek och tycker att vi börjar första tio bra, men sen är det som att energin tar slut fullständigt. Det är jag jävligt besviken på. Vi skapar alldeles för lite och vi ser inte fräscha ut, säger Joel Riddez.

Offensivt lyckades gästerna egentligen inte mer än en gång. Men det räckte.

Govand Haidar skickade bollen på ytan mellan målvakt och försvar. På bortre stod Degerforsspelaren Marcus de Bruin, som egentligen bara behövde sätta fram foten till 0–1 i den 43:e matchminuten.

– Vi måste vara lite hetare i försvarsspelet, lite fulare och aggressivare. Sen om det är ett räknefel vet jag inte. Det går så snabbt när man är på planen, säger mittbacken Joakim Askling.

– Men det är inte där vi förlorar matchen, säger Joel Riddez.

Problemet var att Assyriska helt enkelt inte skapade något framåt.

Det var först på stopptid, med drygt tre minuter kvar, som Assyriska kom till något som liknade en slutforcering.

Linus Malmborg skickade in bollen på chans – en boll som damp ner till inbytte Mattias Genc. Men anfallarens avslut tog i stolpens yttersida.

Därmed gör bottenkollegan Degerfors ett litet ryck i tabellen. Fem poäng skiljer nu lagen åt.

– Känslan är så klart att den här matchen var väldigt viktig. Men vi har fortfarande allt i våra egna händer för att rädda det här. Vi måste resa oss, det finns ingen annan väg, säger Riddez.

Efter matchen gick han in i omklädningsrummet och berättade att han hoppades att alla var jävligt besvikna efter insatsen.

– Någonstans måste alla – inklusive vi tränare – fråga oss själva vad är det jag presterar i dag?

Kan det vara positivt för tändvätskan att det är ett derby som väntar nu?

– Tändvätskan är naturlig, men så ska det vara varje match. Du spelar för din överlevnad nu. Vi ska inte åka ut, så är det bara. Alla matcher är som en final nu. Vi är i skiten, inse det. De som klarar det ska vara med och spela.