Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Returstation plötsligt borta

Återvinningsstationen i Brunnsäng är plötsligt försvunnen till de boendes förtret. Nu är det långt och kämpigt för dem med rullator som vill källsortera.

Boende i närheten av Brunnsäng centrum har hört av sig till LT om att deras återvinningsstation har försvunnit och att de nu får långt att gå när de ska slänga retursopor. En boende berättar att det är många äldre som bor i området och inte kan ta sig till någon annan återvinningsstation eftersom de går med rullator.

Men återvinningsstationen är bara tillfälligt borttagen, meddelar Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Anledningen är att marken ska saneras. Arbetet påbörjades den 3 december och beräknas ta upp till fyra veckor. Under tiden hänvisas boende till återvinningsstationen på Bergsättravägen 2.

– Det är alltid olyckligt när en återvinningsstation försvinner, även om det bara är tillfälligt. Vi trycker på allt vi kan för att den ska vara tillbaka före jul, säger Annica Dahlberg, informationschef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för stationen.