Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang varnas efter hög musik och såld sprit 

Restaurang Torino i Järna varnas efter att ett flertal brister upptäckts vid ett tillsynsbesök.

Alkoholservering på uteserveringen vid midnatt trots att tillståndet tillåter servering till klockan 23, vidöppna dörrar trots att de enligt bestämmelserna ska vara stängda när musik spelas och köket var stängt trots att alkoholtillstånd kräver att lagad mat tillhandahålls. Det var några av bristerna som upptäcktes vid tillsynsbesök på Torino i juni.

Miljöförvaltningen har tidigare tagit emot klagomål gällande hög ljudnivå från närboende, så sent som efter klockan ett på natten. Klagomål har inkommit även efter tillsynsbesöket. Och i maj fick Torino en erinran på grund av brister i ordning och nykterhet.

Enligt Torinos ägare Prashenjit Choudhury ägde tillsynsbesöket rum tidigare än protokollet anger, vilket enligt honom förklarar varför servering på uteserveringen fortfarande pågick. De klagomål som miljöförvaltningen tagit emot menar han inte kommer från deras gäster utan från utomstående personer som kommit dit för att bråka.

Trots det säger han att man i fortsättningen kommer att vara mer noga mer reglerna.

– Det är första gången vi får en varning, det känns inte bra. Vi kommer att vara mer noggranna med bestämmelserna nu, till exempel inte ha dörrarna öppna när vi spelar musik trots att det blir väldigt varmt. Och vi ska kanske anställa en vakt för kvällar då vi har mycket gäster.