Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Vi är måna om våra besökare – och har medvetet valt aktiviteter utomhus

Vi beklagar att Torekällberget inte levde upp till ”Besviken besökares” förväntningar. Vi tar Folkhälsomyndighetens rekommendationer på stort allvar och det har varit viktigt inför sommaren att planera för att museet ska vara så säkert som möjligt att besöka. Det har inneburit att vi medvetet satsat på aktiviteter utomhus där det finns gott om utrymme och möjlighet för alla att hålla distans till varandra.

Säsongskorten tog under några dagar slut, men finns nu återigen att köpa i vår entré. Besökare som löst endagsbiljett under dessa dagar har erbjudits att vid nästa besök få pengarna tillbaka vid köp av ett nytt kort.

Handelsboden och museibutiken har öppet varje dag men däremot är utställningarna i handelsbodshuset för närvarande stängda. Till skillnad från Nationalmuseum och Nordiska museet som är byggda för utställningsverksamhet är handelsbodshuset byggt för att vara privatbostad och har flera trånga passager. Vår bedömning har varit att risken för trängsel därmed är för stor, men med varma dagar och färre besökare ser vi just nu över möjligheterna att öppna upp huset igen i någon form.

Fanny Renström

Intendent Handelsboden, Torekällberget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare