Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Ta del av vår revisionsrapport i stället

Replik till Pär Abrahamsson om granskningen av kommunens relation till Södertälje City.

Tolkar din insändare som att du inte läst vår revisionsskrivelse jämte bilagda revisionsrapport från vårt sakkunniga biträde EY. Redan i inledningen framgår det klart och tydligt att vårt uppdrag till EY var att granska kommunens samarbete med den ekonomiska föreningen Södertälje City i samverkan. Uppdraget var med andra ord inte att granska den ekonomiska föreningen, vilket vi inte heller har någon rätt att göra.

Det underlag som ingått i granskningen är protokoll och andra handlingar som inkommit till eller upprättats inom kommunen. Vi har aldrig begärt eller fått in handlingar från den ekonomiska föreningen och kan därmed inte lämna ut några sådana.

Ditt påstående om ”systematisk mörkläggning” saknar därför giltighet och relevans.

Låt oss nu hålla oss till huvudsaken. Nämligen innehållet i revisionsrapporten och det svar på våra rekommendationer som vi väntar på från kommunstyrelsen.

Christer Björk

ordförande, kommunens revisorer

Elisabet Komheden

vice ordförande, kommunens revisorer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel