Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Söderenergi tar nedskräpningen på största allvar

Frågorna i en insändare om plastbitar som spridits från Söderenergi är viktiga och vi delar verkligen och på riktigt uppmaningen att vi ska ta ansvar för miljön.

En industri som hanterar och gör nytta av samhällets avfall måste göra rätt även om det ibland kan bli fel. Vi tar nedskräpningen på allvar. Vi vet att god grannsämja är en förutsättning för att kunna samexistera. Detta är också vår arbetsplats. Och vi gör hela tiden ständiga förbättringar.

Vi har byggt och färdigställt muren som leder längs motionsslingan. Nu vågar vi påstå att området är fritt från skräp. Vi har även identifierat skräp på södra sidan och kommer att sätta upp ett finmaskigt nät som fångar in detta.

Våra lastbilstransporter är många och viktiga för att kunna förse våra kunder med värme och el. Vi kommer återigen att gå ut med brev till chaufförerna där vi uppmanar dem att vidta alla åtgärder för att vägarna ska vara rena. Vi städar dagligen utanför och inne på vårt område.

Tyvärr är nedskräpning ett generellt problem i samhället och vatten transporterar plast effektivt.

När det gäller Brandalsund är det ett stort område att kontrollera. Vi kommer att åka dit för att bilda oss en uppfattning. Tyvärr är nedskräpning ett generellt problem i samhället och vatten transporterar plast effektivt.

Vi skulle uppskatta om insändarskribenten ”EC” personligen hörde av sig så ställer vi gärna upp med en visning av hur vi hanterar nedskräpningen.

Per Larhed

kommunikationschef, Söderenergi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare