Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: All plast är inte dålig

Johanna Göransson på Telge återvinning försvarar beslutet att avskaffa gröna påsen (LT, 2 juli) och införa papperspåsar i stället. Det har visat sig i andra kommuner att det orsakar stora problem för de boende.

En enkät bland testanvändare i Södertälje gav ett klart negativt resultat. Det sammanfattar företagets representant som ”utmaningar”, och avslutar med att bytet kommer att genomföras trots motståndet.

Johanna Göranssons enda förklaring till bytet är att vi ”måste komma bort från plasten”. Varför vi måste det framgår inte av hennes svar på min insändare. Jag saknar bevis på att det miljömässigt är bättre att tillverka soppåsar av döda träd. Det finns nedbrytbar bioplast som tillverkas av stärkelse och bryts ner i en kompost på en månad, enligt en tillverkare. Dålig plast är dåligt. Bra plast är bra.

Jag misstänker att det handlar om pengar, inte miljöansvar. På Telge återvinnings hemsida hittar jag ingen information om bytet.

Roland Cox

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare