Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rent fördummande debatt om vattenkriget

Annons

Att vi behöver se över vår vattenkonsumtion är självklart och nödvändigt.

Anmäl text- och faktafel

Men att göra det genom att ge sig på en grupp ungdomars glädje som tar cirka 30 sekunder av den totala dricksvattenproduktionen är lågt. För tredje året i rad är det underbara vattenkriget på Marenplan uppe för debatt. Ett evenemang som alla, oavsett fysiska, språkliga och ekonomiska förutsättningar kan delta i. Något som varar några timmar och sprider stor glädje och skapar samhörighet får våra invånare.

Frågan borde dock gälla alla ungdomsaktiviteter och vattenkonsumtion. Vad visar vattenmätaren på våra olika anläggningar?

Är det rimliga volymer, hur mycket vatten får våra ungdomar använda? Hur många hästar bör ridskolorna ha, hur mycket dricksvatten får idrottsanläggningarna förbruka i duschar och spolade isytor.

Hur stora är volymerna i förhållande till dricksvattenproduktion om cirka 30 000 kubikmeter per dygn? Är ungdomars glädje och aktiviteter över- eller underordnat att spola toaletter, tvätta bilar och vattna gräsmattor med dricksvatten? När vi landat i de frågorna kan vi börja med detaljen vattenkrigets vara eller icke vara.

Men att endast debattera en aktivitet som motsvarar en halvminuts vattenproduktion är fördummande, på snudd intill en kriminell nivå.

Så länge det är okej för de etablerade idrotterna att konsumera vatten utan denna debatt tycker i alla fall jag att vi ska kriga till sista droppen på Marenplan.

H.T.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare