Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rena isbanan ute på vägarna"

Flera olyckor har rapporterats på vägarna efter snöfallet. Räddningstjänsten varnar nu trafikanterna för ishalkan.– Till och med en brandman slog på arslet, säger Jan Möllerfält vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Snöfallet har förvandlat det torra väglaget tidigare på dagen till rena ishalkan. Ett antal olyckor har rapporterats runt Södertälje som en följd av det hala underlaget, uppger räddningstjänsten. Nu senast var ett antal fordon involverade i en olycka på E4 i höjd med Salem.

– En bil hade sommardäck. Det var så halt att till och med brandmannen slog på arslet när han klev ur fordonet, säger Jan Möllerfält, larmoperatör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Två personbilar ska även ha kört in i mitträcket på E4 södergående i höjd med Moraberg nu på söndagen, vilket LT rapporterat om tidigare. Ytterligare en bil ska ha fått sladd i en rondell i korsningen Birkavägen-Brunnsängsvägen strax före 18.45 på söndagskvällen. Personen i bilen uppges ha åsamkats revbenssmärtor. Inga personer behövdes föras till sjukhus.