Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Religion har negativa effekter

Religion är skadligt för barn. Detta är påvisat med ett flertal vetenskapliga studier.

Studien Nonreligious children are more generous, av Warren Cornwall, visar att barn från religiösa hem blir mer egoistiska och mindre förstående och öppensinniga för sin omvärld.

Jag anser att skolor med religiösa förtecken inte hör hemma i det svenska sekulariserade samhället, som eftersträvar individens egna rättigheter. Genom att ifrågasätta och kritiskt granska fakta få forma sitt eget liv.

Därför tycker jag att skolor som omfattas av skolplikten ska vara sekulariserade. Religiöst profilerade skolor och förskolor bör stängas. De har en tydlig agenda – att på ett okritisk sätt utan ifrågasättande förse barnen med en skev världsbild.

Religionsundervisningen bör inte bara orientera barnen i olika religioner utan också visa på deras negativa effekt på den moraliska kompassen hos individen. Dessutom ska den visa att många krig i nutid och historiskt grundat sig i religioner och hur den nyttjats som förevändning i andra syften.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel