Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektor ska ha spridit privata mejl

Kristian Kern mejlade rektorn på Pershagenskolan efter att sonen fått näsbenet avslaget. Då valde rektorn att vidarebefordra mejlen till Kristians chefer.

Annons

Kristian Kerns son fick näsbenet avslaget i vad Kristian beskriver som en vild lek på Pershagenskolans skolgård i vintras.

Han kontaktade rektorn för att få svar på hur skolan arbetar med trygghet och för att få ta del av anmälan om arbetsskada från händelsen. Svaret uteblev.

Däremot valde rektorn att söka upp och vidarebefordra den privata mejlkonversationen till Kristian Kerns närmaste chef och generaldirektören vid den myndighet han arbetar för. Detta enligt den anmälan till Justitieombudsmannen (JO) Kern valt att göra.

– Jag kan inte förstå hur man tänker när man sprider information som är högst personlig. Där passerades en gräns, säger Kristian Kern.

Enligt honom finns det i mejlen en mängd privat information om sonens hälsa och familjens relation till skolan.

– Det har skadat mitt förtroende rejält, för hur rektorn och kommunen handskas med handlingar.

Rektorn ska nyligen ha skickat över handlingarna men inte svarat i sakfrågan. JO kräver nu att utbildningsnämnden i Södertälje bemöter uppgifterna. Något man ska ha gjort före den 19 maj.

LT har sökt skolans rektor Marianne Johansson utan framgång.