Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordvecka på LT – snabba nyheter och långa reportage gav många nya pluskunder

Den stora skogsbranden i Nykvarn – och den känslosamma reportageserien om Marianne Eldebrinks kamp mot ALS – ledde till att många nya läsare blev pluskunder förra veckan.

Annons

För en vecka sedan publicerades den första delen i LT:s artikelserie om Marianne Eldebrinks kamp mot sjukdomen ALS. De unika reportagen gav ett stort eko i riksmedia, de väckte många känslor – och gjorde att många nya läsare blev pluskunder hos LT.

LT-journalisterna Nellie Pilsetnek och Mathias Jonsson har under våren arbetat med reportagen om Södertäljeprofilen Marianne Eldebrink, efter att Marianne själv gett dem förtroendet att berätta om hennes kamp. Den 13 juli avslutade Marienne Eldebrink sitt liv på en dödshjälpsklinik i Schweiz.

– Vi på redaktionen är glada över det fina mottagande den tunga reportageserien fått, och över att artiklarna nått ut till så många både trogna och nya läsare, säger Monika Nilsson Lysell, tillförordnad nyhetschef på LT.

– Sådana här gånger känns det märkligt att prata siffror, men statistiken är ändå såklart ett kvitto på riktigt starkt och engagerande innehåll, säger LT:s tillförordnade deskchef Pierre Bokvist.

Även nyhetsrapporteringen om den stora skogsbranden i Nykvarn har nått ut till många trogna och nya läsare. De hittills 11 olika artiklarna om branden har varit det mest lästa på LT.se under den gångna veckan.

Totalt gör Mittmedias Stockholmsregion, där LT ingår, en rekordvecka både när det gäller nya kunder och inloggade kunder.