Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga i vittnesprogram

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Aldrig har så många personer omhändertagits i polisens personskyddsprogram i ett och samma mål som i det stora gangsteråtalet.

Under gårdagen var det brottsoffrens målsägarbiträden som höll sina slutanföranden i den stora rättegången. De berättade om vilka uppoffringar som gjorts i spåren av polisutredningarna.

Flera familjer bor på annan ort, i vissa fall i annat land.

En som drabbats hårt är Yaacoub Moussas änka och hennes och Yaacoubs fyra barn. Enligt änkans målsägarbiträde, advokat Jonas Granfelt vet inte ens han var hans klient i dag bor.

– Så hemligt är det. Det betyder att de måste bryta med alla sina vänner, de blir helt ensamma. De personer som står henne närmast i dag är två poliser som handhar hennes skyddsprogram, och jag. Beakta det! Sade Jonas Granfelt, som yrkade på 125000 kronor i skadestånd för lidandet.

Han avslutade med att säga att hans klient, änkan, hade hoppats att utredningen skulle visa vilka som skjutit hennes man och bror.

– Men dit har vi tyvärr inte kommit. Men visst är det egendomligt att när NN (Torpeden) får frågan om han skjutit Yaacoub, så svarar han inte. Säger inte ens nej. Men hon tror att kunskapen om vilka det var, finns här inne i salen, säger Granfelt.

Läs mer i dagens pappers-LT. Köp och läs den digitalt här!