Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord i ordrar för Scania

Scania slår rekord i ordrar sedan 2007 under årets första kvartal. Anledningen sägs vara en stark efterfrågan i östra Europa.

Annons

Det är östra och södra Europas starka efterfrågan som ger extra många ordrar för Scania i år. Behovet av att byta ut gamla bilar, priset på olja och tillgången till finansiering sägs vara orsakerna.

– Det är glädjande att de södra delarna av Europa har kommit tillbaka efter krisåren och att privatkonsumtionen nu har tagit fart på allvar, vilket driver investeringar i fordonsparken, säger Henrik Henriksson, Scanias VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Han säger att Scania satsat på Spanien, Frankrike, Portugal och Italien de senaste åren. Även i Polen har företaget tagit marknadsandelar,  numera Europas fjärde största marknad.

– Polen har under några år gynnats av en ökad etablering av tillverknings- och logistikföretag. Därtill har stora satsningar gjorts i infrastruktur, vilket gör Polen till en viktig marknad för Scania, säger Bengt Thorsson, Scanias Europachef.