Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord i ordrar för Scania

Scania slår rekord i ordrar sedan 2007 under årets första kvartal. Anledningen sägs vara en stark efterfrågan i östra Europa.

Annons

Det är östra och södra Europas starka efterfrågan som ger extra många ordrar för Scania i år. Behovet av att byta ut gamla bilar, priset på olja och tillgången till finansiering sägs vara orsakerna.

– Det är glädjande att de södra delarna av Europa har kommit tillbaka efter krisåren och att privatkonsumtionen nu har tagit fart på allvar, vilket driver investeringar i fordonsparken, säger Henrik Henriksson, Scanias VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Han säger att Scania satsat på Spanien, Frankrike, Portugal och Italien de senaste åren. Även i Polen har företaget tagit marknadsandelar,  numera Europas fjärde största marknad.

– Polen har under några år gynnats av en ökad etablering av tillverknings- och logistikföretag. Därtill har stora satsningar gjorts i infrastruktur, vilket gör Polen till en viktig marknad för Scania, säger Bengt Thorsson, Scanias Europachef.

Annons