Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reklam riktad till unga nygifta damer

Det blir allt mer uppenbart att Familjens arkiv var ägnat åt nygifta. De unga skulle sätta bo och skaffa familj.

Tydligast ser man detta hos Hillstedts trikå som hade sin butik på Järnagatan 2. Affärslokalerna där är ombyggda vilket försvårar en närmare precisering men vi tycker oss komma ihåg att läget var där vi nu hittar en damfrisering med manikyravdelning.

Hillstedts hade även en husgerådsbutik på Storgatan 2, snett över gatan. Där låg tidigare även Hillstedts trikåavdelning. Butiken var trång och företaget fann tillfället lämpligt att flytta över Järnagatan sedan Göranssons livs blivit nerlagt på Järnagatan 2.

Man kan tycka att det är lite väl intimt att annonsera under mottot ”rätt klädd under”. Man kan läsa den förklarande texten och inser att de unga nygifta damerna behövde råd för sin klädsel. Hillstedts kunde även förse de nygifta med passande utensilier till hushållet i sin stora butik. Där finns fortfarande en husgerådsaffär i huset på Storgatan 2 men ägarna har skiftat sedan Hillstedts dagar.

Läget var på den tiden utmärkt mellan Lemkes konditori i hörnet mot Slussgatan och postkontoret samt en tobaksaffär. På andra sidan om Hillstedts fanns Tempo livs och övriga Tempo.