Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnoväder snuvade Södertäljeduon på SM-guld

SM-veckan i Falkenberg är över. Södertäljeduon Tadva Yoken och Camilla Nilsson var på väg mot ett SM-guld när ett regnoväder bröt ut mitt under finalen och ville annorlunda.

Trots storm och regnoväder i luften var läktarna fullproppade av beachvolleyentusiaster på läktarna i Falkenberg.

Tadva Yoken och Camilla Nilsson intog centrecourten för finalen i SM mot Anne-Lie Rininsland och Sigrid Simonsson.

Och det började riktigt bra. Södertäljeduon fick spelet att stämma under det första setet när regnet höll sig undan. Och visst vann man med, 23–21.

– Vi spelade riktigt bra och precis så aggressivt som vi ville. Spelet stämde lika bra som under hela SM, säger Yoken som spelade hela veckan med en grov förkylning.

Men lagom till andra set öppnade sig himlen och regnet ställde till det.

– Vi fick regnet i ögonen och det blev inte till vår fördel. Bollen betedde sig väldigt annorlunda. Tyvärr behärskade motstådarna det bättre än oss och vann. Men det är så i beachvolleyboll. Det gäller att kunna prestera i alla väder.

Matchen slutade med förslut 1–2 (23–21, 17–21, 6–15).

SM-guld var säsongens stora mål. Nu blev det ett silver. Men Södertäljeduon är nöjda ändå, och laddar om direkt.

– Det är bittert, men vi är ändå nöjda. Nu siktar vi på revansch i svenska tourfinalen i Umeå om två veckor, säger Yoken.