Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reglerna gäller för alla

Parkeringsenheten på samhällsbyggnadskontoret ansvarar för parkeringsövervakningen på kommunens mark – omkring 2 000 parkeringsplatser och alla parkeringsautomater.

P-platser som finns på annan mark är privata aktörers och/eller fastighetsägarens ansvar. I trafikförordningen finns generella bestämmelser om hur du får stanna och parkera. På Transportstyrelsens sida hittar du lokala trafikföreskrifter för alla landets kommuner. Trafikreglerna gäller överallt, både på vägarna och i terrängen – och terräng är enligt trafikförordningen allt som inte är väg. Reglerna gäller alla trafikanter.

Reglerna är till för att vi ska kunna agera med varandra i trafiken utan större problem och parkeringsenhetens främsta uppgift är att säkra framkomligheten och tillgängligheten för gående, cyklister och bilister.

Vi har inte en organisation som kan övervaka hela kommunen och se till att alla trafikanter följer gällande regler. Det har ingen annan kommunen heller. I vårt arbete i Södertälje prioriterar vi de fordon som står trafikfarligt eller på annat sätt hindrar andra från att komma fram samt naturligtvis de fordon som parkerats fel. Dagarna före stora helger vet vi att många besöker vår stadskärna och prioriterar därför att trafikanterna i centrum följer trafikreglerna så att tillgänglighet, framkomlighet samt säkerhet kan garanteras.

Vi vet inte vem det är som har fått parkeringsboten (insändare i LT den 7 januari), därför kan vi inte heller se i våra register om det är vi, det vill säga kommunen, som har bötfällt skribenten eller om det är en privat aktör. Vi vet heller inte vad skribenten har blivit bötfälld för.

Tycker den som blivit bötfälld att beslutet är felaktigt kan boten överklagas. På parkeringsanmärkningen finns information om hur bilisten ska gå till väga och var överklagan ska skickas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel