Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Registrering krävs för mobilbetalning

Från den 1 februari försvinner sms-betalningarna. Den enda lösningen är att registrera sig hos WyWallet.

Tänk dig att du glömt ditt busskort hemma och måste köpa en bussbiljett via sms-tjänsten. Om du inte är registrerad efter den sista januari kommer ett svars-sms. Det förklarar för dig att sms-betalningen inte gått igenom och att du måste registrera dig hos WyWallet.

– Det är synd att det inte har uppmärksammats tidigare. Nu är det bara två veckor kvar och det finns fortfarande kunder som aldrig hört talats om WyWallet, säger Pelle Bungerfeldt, affärsutvecklare på LT.

Tjänsten har tillkommit efter ett EU-direktiv, man ska inte kunna göra sms-transaktioner anonymt. Så småningom kommer även bankerna att skapa egna mobila banker, liknande WyWallet. Registreringen sker antingen på WyWallets hemsida eller genom ett sms som du skickar.

De val som finns är att antingen tanka sitt konto med pengar eller att ta köpen på faktura. En fördel är att pengar kan överföras till andra mobiler som är registrerade hos WyWallet.

– Det blir lite dyrare om man ska ha det på faktura. Det blir en separat faktura, vilket betyder extraavgift, säger Pelle Bungerfeldt.