Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen vill stötta SAS med fem miljarder – stoppar planerad utbyggnad av Arlanda

På måndagsmorgonen höll regeringen, Centerpartiet och Liberalerna en pressträff om nya åtgärder med anledning av coronaviruset.

Vid presskonferensen medverkar näringsminister Ibrahim Baylan, finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund, Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl och Liberalernas näringspolitiska talesperson Arman Teimouri.

Under pressträffen berättade bostadsminister Per Bolund (MP) att utbyggnaden av av Arlanda stoppas tills vidare. Det handlar bland annat om en ny pir och bättre bagagehantering som skjuts på framtiden.

Samtidigt föreslår regeringen att SAS får ett kapitaltillskott för att hantera krisen. Med pengarna kommer också hårda klimatkrav. Den svenska regeringen är i sitt förslag till riksdagen beredd att skjuta till max fem miljarder kronor.

– Vi önskar en möjlighet att man ska ha en rekapitalisering av SAS, med max fem miljarder. Och det innebär inte att det är ett direkt tillskott utan det finns vissa förutsättningar man måste följa. Det vill säga, att även andra ägare och intressenter får in med en andel, sade Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl.

Den danska regeringen har också gått med på stöd, vilket enligt SAS innebär att rekapitaliseringen kommer att uppgå till totalt 12,5 miljarder kronor, uppger SR Ekot.

Regeringen vill också skjuta till 3,15 miljarder kronor till statligt helägda Swedavia, som driver tio flygplatser i landet.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips