Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen har klarat det bra

Stefan Löfven (S) tar ganska lugnt på talet om regeringsskifte. Jag tycker att Socialdemokraterna inte kämpar tillräckligt hårt för sin sak.

Under den gångna fyraårsperioden då S och MP med hjälp av V regerat Sverige har alla faktorer varit mycket ogynnsamma. Vi har haft ett hittills aldrig skådat väder, med skogsbränder och skyfall, som inte hjälpt upp den rekordtorka landet utsatts för. Detta har naturligtvis tärt på statskassan men Löfven har inte klagat, han har bara betalat.

Nu finns det många som klagar på regeringen för det dåliga klimatet. Men det är inte mycket att klaga på jämfört med vad som kommer att hända om det skulle bli regeringsskifte.

Massinvandringen 2015 har också tärt på statskassan, och fortsätter att tära, om än i minskad omfattning.

Stefan Löfven fick överta ett konkursbo 2014. Den då avgående regeringen hade utarmat statskassan. Dessutom hade man sänkt inkomstskatten.

Om man ser vad som hänt under de senaste åren, så inser nog alla att vi har klarat oss ganska bra. Mycket tack vare en duktig och förutseende finansminister i Magdalena Andersson.

Allt talar för att den nuvarande regeringen har klarat kriserna, men den föregående kunde inte annat än att förvärra den.

KG Sandström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare