Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfyllerist gasade vidare efter krock med barnfamilj – döms till fängelse

Mannen körde full och krockade med en barnfamilj på en småväg. Han körde vidare men hittades av polis som spanade med helikopter.

En kväll i februari förra året larmades polisen av en man i Nykvarn som misstänkte att förare i bilen framför var rattfull då bilen vinglade fram och tillbaka efter körbanan.

Mannen blev uppmanad att följa efter bilen och efter ett tag svängde de in på Stensättravägen. Färden gick enligt vittnet snabbt, ibland uppåt 100 kilometer i timmen.

Den misstänkte rattfylleristen fick möte med bil med en barnfamilj i. Mannen körde in i sidan på den mötande bilen, men stannade inte för att se vad som hänt. I stället beskriver både vittnet och de som satt i bilen hur han gasade vidare iväg från platsen.

Efter en stund körde mannen i diket och när polisen kom fram var bilen tom.

Han hittades med hjälp av en polishelikopter som använde värmekamera liggande ute på en åker.

Provtagning visade att han hade nästan två och en halv promille alkohol i blodet.

Mannen greps och åtalades för grovt rattfylleri och smitning.

Han nekade och menade att en bekant kört bilen och att han själv vaknat upp och lämnat bilen utan att riktigt förstå varför.

Tingsrätten trodde honom dock inte, han döms för brotten och straffet blir två månader i fängelse.