Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegången flyttas inte

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Ännu dröjer beslutet om de bandade vittnesförhören. Däremot beslutades i går att inte flytta den nya rättegången till Södertörns tingsrätt, som de åtalades försvarare begärt.

Försvararna har krävt att målet ska flyttas med motiveringen att samtliga 73 nämndemän i Södertälje tingsrätts domsaga kan vara jäviga eftersom de på olika sätt tagit del av uppgifterna som rör målet.

Men det avfärdas av Södertälje tingsrätt som skriver att ”En grundtanke med rättegångsbalkens reglering är att brottmål ska handläggas vid de domstolar där brottsligheten skett och avgöras av domare som är verksamma på orten”.

Därmed blir målet kvar i Södertälje tingsrätt.

Samtidigt dröjer beslutet till nästa vecka om de bandade vittnesförhören från den ogiltigförklarade gamla rättegången.

Åklagarna vill spela upp dem igen och hänvisar till att ett vittne fick sin bil uppbränd nu i veckan. I går svarade den åtalade utpekade ledaren Bernard Khouri via sina advokater med en skrivelse till tingsrätten, där han kräver att vittnena hörs om.

”En uppspelning av tidigare förhör vid bevisupptagning i en ny huvudförhandling är enligt Bernard Khouris uppfattning i strid med Europakonventionens bestämmelser om rätten till en rättvis rättegång”, skriver advokaterna.