Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegång om dubbelmordet avslutas i dag

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

I dag är det tänkt att dubbelmordsrättegången ska avslutas i säkerhetssalen. Men åklagarna har i sista stund åberopat ett nytt förhör med nya uppgifter om mordnatten den 1 juli.

Den flera veckor långa dubbelmordsrättegången mot tio åtalade personer går nu mot sitt slut. I dag är det tänkt att det ska avslutas, enligt planeringen. Men enligt kammaråklagare Björn Frithiof vid Internationella åklagarkammaren kan det bli några fler sporadiska förhör.

– Vi har åberopat ett vittne till, säger han.

Det rör sig om ett polisvittne som ska berätta om sina iakttagelser på mordnatten den 1 juli 2010.

Han säger att åklagarnas huvudvittne redan på mordnatten berättade för honom att han sett en röd Volvo V70 med fem personer i åka sakta fram på Robert Anbergs väg strax före morden.

Försvararna har tidigare starkt ifrågasatt huvudvittnets uppgifter, som de menar tillkommit i efterhand. Mannens första polisförhör i förundersökningen är från november, alltså fyra månader efter morden. Men enligt polisvittnet ska huvudvittnet ha lämnat uppgifterna redan på mordnatten.

Slutpläderingarna väntar dock till rättegångens sista dag, som är den 18 maj.

Nästa vecka inleds en ny åtalspunkt mot flera åtalade för utpressning av en familj i Södertälje.