Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasrisken kvar – Marenplan avspärrat hela festivalen

Risken för sättningar i marken vid Marenplan finns kvar. Området kommer att vara avspärrat under hela festivalhelgen.

Det var i samband med planeringen av Kringelfestivalen som förändringarna i marken vid Marenplan upptäcktes.

Som en säkerhetsåtgärd spärrades en mindre del av Marenplan av direkt. Avspärrningarna har breddats och området kommer att vara avspärrat under helgen och in i nästa vecka.

En sättning i marken åtgärdades direkt. Vid de första undersökningarna konstaterades att det finns risk för fler sättningar.

Sedan tidigare är det känt att marken under Marenplan behöver ses över.

Kommunen ska undersöka marken närmare, genom bland annat kontrollschakt och en undersökning av dagvattenbrunnarna.

Men det sker först efter att festivalen är slut.

– Vi håller på med en mängd olika undersökningar. Vi har haft mycket annat fokus med festivalen, vi vill inte sätta igång undersökningarna och ha maskiner där under festivalen, säger Johan Hagland, kommunens samhällsbyggnadsdirektör.

Vet ni vad som har hänt?

– Vi tror att det är material som spolats bort underifrån. En rad faktorer spelar in, däribland sponten och lågt vattenstånd, säger Hagland.

Återställningsarbetet kommer att ta tid, "uppemot en månad", enligt samhällsbyggnadschefen.

Stora scenen flyttas nu till Sorbonparkeringen, där den kommer vara vänd mot Flickskolan. Tivolit för barn kommer att flyttas till en del av parkeringen vid pendeltågsstationen, mellan spårområdet och Campusgatan.