Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rapport om förskingring underkändes i helgen

LT:s publicering om den undangömda granskningsrapporten har
orsakat stor dramatik. I helgen beslutade Assyriska riksförbundets årsmöte att underkänna rapporten.

Det var 2007/2008 som Assyriska riksförbundets styrelse med Rachel Hadodo som ordförande beslutade att tillsätta en oberoende kommitté.

Detta för att att granska ekonomin under Kerimos sista år som ordförande i Assyriska föreningen efter rykten om att det försnillats pengar ur kulturhusets ekonomi.

När rapporten blev klar våren 2008 bestämdes att hemligstämpla den – trots att det konstaterats att pengar försnillats som ingen visste vart de tagit vägen.

Rachel Hadodo avgick som ordförande året efter, men säger att hon inte tar avstånd från rapporten.

Nu har den nya styrelsen med Ilan DeBasso, socialdemokrat i Jönköping, beslutat att ogiltigförklara rapporten.

Beslutet togs i helgen på riksförbundets årsmöte.

I ett pressmeddelande skriver de:

”... granskningsrapporten är uppenbart bristfällig i fråga om saklighet, tillförlitlighet och trovärdighet. Mot denna bakgrund förklarar årsmötet granskningsuppdraget avslutat och att dess innehåll kan inte anses ligga till grund för påståenden om oegentligheter.”

Även Assyriska föreningen tar avstånd från rapporten i ett pressmeddelande:

”Föreningen tar avstånd från dessa grundlösa anklagelser ...”

Men enligt personer som hört av sig till LT var flera av dagens kritiker själva involverade på ett eller annat sätt i Kerimos styrelse. Maha Chamoun som är ordförande i Assyriska föreningen var själv med i Kerimos styrelse under den aktuella tiden.

I måndagens papperstidning: Flera tunga namn inom den assyriska rörelsen förkastar rapporten.