Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånarna kom över miljoner

De två häktade misstänkta Nordea­rånarna är kända av polisen sedan tidigare. Männen tros ha kommit över mellan en och fem miljoner kronor i rånarbyte den 2 december.

De båda 26-åriga männen häktades i fredags, på sannolika skäl misstänkta för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån av Nordeabanken i Södertälje centrum den 2 december förra året.

Gripandena skedde i onsdags och torsdags i Södertälje. Den ene mannen ska ha gripits i sin bostad, den andre i en bil.Bakom gripandena ligger en massiv kartläggning

och spaning från polisen. Flera husrannsakningar har genomförts på adresser i

Södertälje i jakten på rånarna.

– Vi har hittat föremål i deras besittning som med största sannolikhet har med rånet att göra, men jag kan tyvärr inte säga vad vi har, säger kammaråklagare Bengt Mårtensson som leder förundersökningen tillsammans med kammaråklagare Solveig Sörlien.

Men fler personer tros vara inblandade i rånet. Exakt vilken roll de två häktade har är ännu inte helt klarlagt, enligt Solveig Sörlien.

– Det har varit mycket pilljobb med det här och det återstår en hel del innan det blir åtal, säger hon.

Samma dag som rånet inträffade, 2 december, hittades flyktbilen i ett storgarage

i Saltskogs centrum. Bilen hade stulits i Kungens kurva några dagar tidigare.

Rånarna ska ha kommit över en större summa pengar – mellan en och fem miljoner kronor, enligt uppgift till LT. Men rånarbytet har inte hittats.

De båda häktade männen nekar till brott. LT har utan framgång sökt männens försvarare för en kommentar.

I tisdagens papperstidning: De misstänkta 26-åringarna välkända av polisen.