Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånaren är vid liv

En av rånarna skottskadades svårt av polisen. Uppgifterna om att rånaren avlidit dementeras av polisen. Polisen är nu på väg att klara upp rånet, enligt uppgift till LT.
(UPPDATERAD 22.40)

Enligt tidigare uppgifter skulle rånaren ha avlidit, nu uppger polisen att han fortfarande ska ligga nedsövd på Karolinska sjukhuset med livshotande skador.

Polisen uppger på sin hemsida att  vid 21.30 så pågick fortfarande vården av den skottskadade rånaren. Polisen känner till hans namn och hans anhöriga är underrättade och finns på plats på sjukhuset.

Motstridiga uppgifter om rånaren var vid liv eller inte har nått LT. Polisen dementerar nu uppgifterna att rånaren skulle ha avlidit.

LT kan berätta att den skjutne rånaren kommer från Norsborg. En person har enligt uppgift till LT även anhållits i sin frånvaro, även han från Norsborg.

Enligt uppgift till LT är polisen på väg att klara upp rånet mot en guldsmedsbutik i Telgehuset i centrala Södertälje i dag.

Tre av rånarna är ännu på fri fot. Den skjutne rånaren flögs svårt skadad till Karolinska sjukhuset i Solna. Dessförrinnan hade han knuffats ut ur bilen av sina kumpaner när de flydde från platsen.

Det var vid 11.45-tiden på fredagen som fyra män rånade en guldbutik i Telgehuset i Södertälje centrum. Rånarna var maskerade och utrustade med automatgevär, enligt vittnesuppgifter av typen AK-47.

Det var en privatperson som larmade polisen medan rånet pågick. Personen befann sig mitt i dramatiken och larmoperatören kunde höra skottlossningen i bakgrunden.

Inne i butiken hade rånarna lastat stöldgodset i väskor innan de försökte fly från platsen. Hur butikspersonalen behandlades är ännu okänt.

De körde med en silverfärgad Audi upp mot entrén och sprang in i gallerian, där guldbutiken ligger.

- Jag anade direkt vad som var på gång när jag såg bilen köra in på gågatan. Dörrarna öppnades och flera personer sprang in i Telgehuset, säger ett vittne som satt på ett kafé i byggnaden på andra sidan gatan.

Ett vittne inne på Coop, som ligger bredvid guldbutiken, såg hur en rånare med en AK-47 gick in mot guldsmedsbutiken.

Flera civilklädda poliser var dock snabbt på plats. Skott avlossades innan rånarna flydde från platsen. En av rånarna skottskadades av polisen.

Ett vittne LT pratat med såg tre poliser skjuta skarpt mot rånarna och träffa en av dem. Den träffade rånaren ramlade ihop och vittnet uppfattar att rånarbilen sedan kör över den skadade.

- De backar på honom. Han låg orörlig en lång stund. Kanske trodde de att han var död.

De övriga rånarna flydde i Audin upp på Nygatan, där de enligt polisen ska ha tvingat till sig en annan bil. Aftonbladet skriver att bilen, en Volvo, ska ha hittats i Rönninge och att polisen nu söker efter en röd BMW.

Polisen söker med helikopter, patruller och även hundar efter gärningsmännen. Polisen är tacksam för tips från allmänheten, som kan hjälpa polisen i sökandet efter rånarna.

- Är man med om något ovanligt ska man höra av sig till polisen, säger Albin Näverberg, informatör på polisens länskommunikationscentral.

- Många fordon deltar nu i sökandet efter rånarna. Personal från bland annat Stockholm city och Huddinge deltar, helikopter, hundpatruller och teknisk personal samlar in uppgifter och deltar i sökandet, säger Albin Näverberg.