Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare slog till mot värdetransport

Beväpnade med pistolliknande föremål samt en yxa slog rånarna till mot värdetranporten i Moraberg på måndagseftermiddagen.  Ett stort polisuppbåd sattes in i jakten på rånarna. (UPPDATERAD 15:05)

Det var strax före klockan två på måndagseftermiddagen som rånarna slog till mot en av Loomis vädretransporter utanför elektronikbutiken Siba i Moraberg.

De två rånarna ska ha fått med sig en värdeväska med okänt innehåll. Rånarna, som var beväpnade med pistolliknande föremål samt en yxa, flydde sedan från platsen i en mindre bil.

- Väskan har påträffats en bit från platsen men det är oklart om innehållet var kvar, säger Christina Johansson på polisens presstjänst.

Flera polispatruller jagar nu rånarna, däribland en helikopter.

Platsen har spärrats av och polisen håller förhör med vittnen. Senare kommer man även att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

Tidigare under måndagen rånades även en värdetransport i Vällingby i västra Stockholm. Även där ska två rånare ha varit inblandade och enligt uppgift fått med sig en värdeväska.

Var du på plats? Har du bilder eller uppgifter? Kontakta LT via, mejl: [email protected] sms/mms 0730-12 11 11 eller telefon 08-550 921 16 alt. 070-589 90 30.