Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare slog till i centrum – jagas av polisen

En telefonbutik på Storgatan rånades vid tolvtiden på söndagen.

 Enligt polisen ska två maskerade och knivbeväpnade personer i byggkläder hotat personalen och fått med sig varor från butiken.

Eva Nilsson på polisens länskommunikationscentral säger till LT att rånarna ska ha tagit sig genom baksidan på butiken.

Rånarna lämnade sedan platsen i en mörk Volvo och körde i riktning mot Nygatan.

Ett vittne säger till Aftonbladet att rånarna backade in i ett träd två gånger i samband med att de försökte fly från platsen.

Polisen meddelar att ingen ska ha skadats vid rånet. De söker nu efter gärningsmännen med helikopter och hundpatrull. Brottsplatsen har spärrats av i väntan på tekniker och förhör med vittnen och drabbade pågår.

En förundersökning om rån har inletts.

Fem över två på söndagseftermiddagen meddelade polisen att man hittat en bil som skulle kunna knytas till rånet. Bilen hittades i närheten av rånplatsen och polisen har tagit den i beslag för teknisk undersökning. Peter Lindberg, stationsbefäl i Södertälje, kunde senare bekräfta att det var den bil som använts vid rånet.

Under kvällen trappades sökandet ned. Då hoppades man kunna ringa in rånarna genom teknisk bevisning som bilder från övervakningskameror.